Shoyu Ramen Bowl

Shoyu Ramen

En av de mest klassiska ramenskålarna, på ett busenkelt sätt.

Icon of a clock
25 min
Superlätt

Ingredienser

4 portioner

Topping

  • Kycklinglårfile med skinn
  • 1 msk Soja för pensling
  • Salladslök
  • Lite olja till stekning
  • Om du är ute i god tid kan du även ha sojamarinade ägg.

Buljong & Nudlar

  • 1 paket Nordic Noodles färska ramennudlar
  • 2 påsar Nudellabbets färdiga ramenbuljong, smak: Shoyu

Instruktioner

Tips: Att koka nudlarna portionsvis gör det lättare att hantera och servera dem.
  1. Börja med salladslöken
    Skiva salladslöken tunt.
  2. Ta fram Nudellabbets Buljong och två kastruller
    I din första kastrull värmer du buljongen på medelvärme tills den är mycket varm men inte kokar. I den andra kastrullen är det dags att börja koka upp vatten för nudlarna.
  3. Stek kyckling
    Stek kycklingen i lite olja och pensla med sojan under stekningen. Lägg åt sidan för att vila. Beroende på storlek kan du antingen skiva upp eller använda hela bitar.
  4. Ta fram 4 skålar för servering
    Fördela buljongen jämnt mellan fyra skålar, cirka 300-350 ml per skål.
  5. Nu är det dags att koka nudlarna
    Koka nudlarna portionsvis enligt instruktionerna på paketet. Vi rekommenderar att ni har en timer till hands då det handlar om sekunder. Se till att skaka av dem ordentligt efter kokning för att undvika att de klibbar ihop.
  6. Serveringsdags
    Lägg i nykokta nudlar i varje skål. Toppa med skivad kyckling, salladslök och sojamarinerade ägg (om du valde till det).