En mustig och smakrik ramen. Soboro kallas den knaperstekta färsen som man toppar med. Frivilligt att göra till en "spicy miso" genom att lägga till chilliolja.
Tips: Att koka nudlarna portionsvis gör det lättare att hantera och servera dem. För en kryddigare variant, tillsätt chiliolja till buljongen.
Börja med salladslöken Skiva salladslöken tunt.
Ta fram Nudellabbets Buljong och två kastruller I din första kastrull värmer du buljongen på medelvärme tills den är mycket varm men inte kokar. I den andra kastrullen är det dags att börja koka upp vatten för nudlarna.
Preppa topping Värm stekpanna ordentligt innan du har i färsen. Stek färsen i lite olja tillsammans med soja tills den är knaprig.
Ta fram 4 skålar för servering Fördela buljongen jämnt mellan fyra skålar, cirka 300-350 ml per skål.
Nu är det dags att koka nudlarna Koka nudlarna portionsvis enligt instruktionerna på paketet. Vi rekommenderar att ni har en timer till hands då det handlar om sekunder. Se till att skaka av dem ordentligt efter kokning för att undvika att de klibbar ihop.
Serveringsdags Lägg i nykokta nudlar i varje skål. Toppa med knaperstekt färs, majs och salladslök.
Kontakt
Är du intresserad av att ha våra färska ramennudlar i din butik, restaurang eller som grossist? Hör av dig till oss genom formuläret nedan eller mejla info@nordicnoodles.com! Vi älskar även att prata ramen och nudelnörderi, så alla frågor och idéer är varmt välkomna.
Tack för ditt meddelande! Någon av oss på Nordic Noodles kommer höra av sig snart. Om du inte fått ett svar på ett tag, kolla gärna skräpposten för säkerhets skull.
Något gick fel. Dubbelkolla att alla fält är ifyllda och att checkrutan är markerad. Skulle det fortsätta bråka kan du alltid skriva ett eget mejl till info@nordicnoodles.se